Hovedrengjøring og Nedvask

hovedrengjøring og nedvask

Hovedrengjøring er et av de viktigste formene for renhold.

Hvorfor kan vi si at det er viktig?
Det er spesielt to grunner til det

Den første har å gjøre med innemiljøet. Enten det er på arbeidsplassen eller i hjemmet så er det uheldig å oppholde seg i et skittent miljø. Spesielt i en storby som Oslo kommer mye svevestøv inn og forurenser innemiljøet. Sammen med pollen, dyreflass, uorganiske partikler ol legger det seg som støv og skitt på vegger, tak og inventar. I disse støvansamlingene trives mikroorganismer og midd som kan være allergifremkallende. Så et dårlig innemiljø kan virke uheldig på helsen, og det sies til og med at en regelmessig hovedrengjøring øker produktiviteten og senker sykefraværet.

Vi anbefaler derfor en nedvask 1-2 ganger årlig. Gjerne en gang som vårrengjøring. Den andre grunnen er det estetiske. Skitne lokaler er ikke særlig tiltalende, og etter en hovedrent blir ofte lokalene lysere og fargene klarere og penere. Hovedrengjøring innebærer som regel nedvask av vegger, tak og inventar. Men hva som helst som trenger å bli rengjort kan inngå, alt etter behov og ønske. Det er også viktig å tenke på materialene på de flatene som skal rengjøres. Om de tåler vann, kjemikalier osv. Derfor kan det lønne seg å bruke profesjonelle til denne jobben.

Flyttevask og utvask

flyttevask og utvask

Etter en stressende og slitsom flytteprosess, kan være deilig å få et renholdsfirma til å gjøre flyttevasken.

Samtidig som en flyttevask stiller høye krav til renholdet, slik at boligen eller kontorene etterlates i godkjent stand.

For det meldes fra utleiere at mange som gjør vasken selv, «gjør det for dårlig og med feil vaskemiddel». Så når man endelig begynner å komme til rette og slappe av etter flyttesjauen, blir det en skikkelig kalddusj om man må tilbake for å gjøre flyttevasken om igjen.

Så hva skal rengjøres ved flyttevask?

I flyttevask inngår rengjøring i alle kriker og kroker, også inni skuffer og skap. Horisontale flater skal rengjøres, mens vertikale flater kan tørrmoppes. Men – vegger som er skitne av sot, bystøv, røyk o.l. renjøres. Flisene i dusjen på badet rengjøres, det samme gjelder for veggen bak komfyren.

 Her er en liten huskeliste for flyttevask:

  • Alle horisontale flater er rengjøres
  • Alle skap og skuffer blir vasket på innsiden og utsiden
  • Vinduene pusses på innsiden og utsiden
  • Komfyr, kjøleskap, badekar og lignende blir dratt frem, dersom de ikke er intergrert, og det vaskes bak
  • Hvitevarer som står igjen rengjøres
  • Alle sluk renses
  • Lufteventiler renses, også fettavskillere kan rengjøres
  • Peis og ovner tømmes og kostes

I huseie-, og avhendelsesloven sies det at hus eller lokaler skal være ryddet og rengjort ved overlatelse. Og er det ikke godt nok gjort kan det kreves gebyr, sies det der.

Det er det ingen som er tjent med, så i Bioclean har vi medarbeidere som kan dette med hovedrengjøring og flyttevask!

Kontakt oss

40 87 78 75
post@bioclean.no