Trappevask og matteservice

Rene trapper og fellesarealer øker trivselen og atmosfæren blant beboerne. Men det kan være slitsomt i en ellers hektisk hverdag å måtte være med på felles trappevask. Det gjør dessverre at trappevasken ofte er årsak til misnøye i borettslaget. I dag er det rimelig å kjøpe renholdstjenester i Norge. De fleste borettslag og sameie setter derfor bort renholdet til et profesjonelt vaskebyrå. Dersom man allerde har en vaktmester kan det friste å bake inn trappevasken som en del av vaktmestertjenestene. Men det lønner seg som regel å benytte et renholdsfirma. Renholdsbyråene operer som oftest med bedre priser for trappevask. Proffesjonell vaskehjelp kan bidra til å bevare trappeoppgangene og er ofte en viktig del av trivselen i en bygård eller blokk.

Hva innebærer trappevask?

Normalt sett inngår følgende i trappevask:

  • Vask av trapper, innganger og korridorer
  • Flekkfjerning på dører og eventuellt vegger
  • Rengjøring av speil og detaljer i heis
  • Rengjøring av gelender, vinduskarmer og gulvlister
  • Støvtørking av postkasser
  • Støvsuge eller børste av matter

Ved bruk av renholdslister, som renholderne må signere, kan dere følge med på renholdet.

Har dere behov for flere renholdstjenester bør dere velge en komplett pakkeløsning. Da kan dere spare både tid og penger. Slike renholdstjenester og vaskehjelp kan være:

  • Hovedrengjøring
  • Gulvbehandling
  • Vinduspuss
  • Matteservice

Hvor ofte behøves Trappevask?

Vanlig frekvens for renhold og trappevask for borettslag og sameier er en gang pr uke. Men renholdsfrekvensens kan tilpasses etter behov. For eksempel er det ofte behov for hyppigere trappevask i vinterhalvåret. Så da kan dere velge frekvens basert på sommer-, og vinterhalvår. BIOCLEAN Renhold har god erfaring med trappevask og vask av fellesarealer for borettslag, sameier, bygårder, bedrifter, offentlige etater og institusjoner. Kontakt oss gjerne for et uforpliktende tilbud. Vi har rett kvalitet på renholdet til rett pris. Vi kan også gi råd om matteservice og kan tilby rimelige matteleie ved siden av trappevask.
Matteutleie erstatter ikke trappevask, men erfaringen viser at ved riktig bruk av mattetleie holder trappeoppgangene renere mellom hver vask.

Matteservice

Stopp møkka i døra!

Visste du at så mye som mellom 70-90% av smuss som kommer inn i en bygning, kommer inn med fottøyet?
Ved bruk av matteservice, så kan du stoppe det meste av denne smussen allerede ved døren. Riktig matteservice bidrar til et bedre inneklima, ettersom matter hindrer fuktighet og søl i å komme videre inn i lokalene. Et godt renhold bør starte ved at minst mulig smuss slipper inn i lokalene.

Matteservice reduserer renholdsbehovet

Matteutleie reduserer behovet for renhold gjennom at lokalene holder seg rene lengre.
Behovet for støvsuging og annet gulvrenhold blir mindre når det meste av smussen suges opp av mattene.
Dette bidrar i sin tur til att innemiljøet bedres. Ved at smuss som sliter på gulvbelegget blir stoppet, vil dette også redusere vedlikeholdsbehovet av gulvene. En pen utleiematte i inngangspartiet kan samtidig gi et godt førsteinntrykk for besøkende.

Hva er riktig bruk av matteutleie?

Poenget med matteutleie er at det skal hindre smuss i å komme videre inn i lokalene. Derfor må mattene plasseres i en sone slik at de tar i mot det meste av trafikken. Lengden på sonen kan variere med trafikk og årstider. Som oftest er sonen for kort. En tommelfingerregel er at sonen bør gi innkomne minst 6 skritt på mattene. Den mest effektive oppsuging får man der trafikken stopper opp. Som for eksempel ved resepsjonsområder. Det kan derfor være hensiktsmessig med mattesoner i slike områder.

Hvor ofte skal utleiemattene skiftes?

Med matteservice skiftes mattene etter gitte frekvenser satt etter behov. Behovet kan variere med virksomhet, trafikk og årstider. Vår erfaring er at matter skiftes for ofte, og at mattesonene er for korte. Vi anbefaler derfor at mattenesonene skal være større og byttefrekvensen lavere. For at gulvene skal holde seg fine bør man benytte seg av matteservice. Matteservice er en rimelig måte å se til at bedriften har et rent og innbydende inngangsparti.

Ta kontakt for et tilbud på matteservice!

Kontakt oss

40 87 78 75
post@bioclean.no